Nieuwsbrief  

Wilt u steeds het laatste nieuws, promoties ... snel ontvangen per email?

Schrijf u dan vandaag nog in op ROSCO informeert.

Archief ROSCO nieuwsbrieven


Klanten login


Nieuwe gebruiker...
nl | fr | de

Producten

Producten > VI. SCHLÜTER® SYSTEMS > VI.b SCHLÜTER SYSTEMS-BEKOTEC-THERM

SCHLÜTER®-BEKOTEC THERM- Het Totaalsysteem SCHLÜTER®-BEKOTEC THERM- Het Totaalsysteem

De Klimaatregelende tegelvloer
Makkelijk. Veilig. Snel.  

Schlüter®-BEKOTEC-THERM is de betrouwbare bekledingscontructietechniek met een beperkte opbouwhoogte. In combinatie met de bijhorende verwarmings- en regeltechniek wordt een energiebesparend en snel reagerend vloerverwarmingssysteem met een zeer lage aanvoertemperatuur verkregen.

Het systeem berust op de noppenplaat Schlüter®-BEKOTEC-EN, die rechtstreeks op de draagvaste ondergrond of op een in de handel verkrijgbare thermische en/of contactgeluidsisolatie wordt gelegd.

De noppen zijn zodanig gerangschikt dat de Schlüter-verwarmingsbuizen in een raster van 75 mm kunnen worden geklemd. De dikte van de klassieke cementdekvloer CT-C25-F4 (ex ZE 20) of CA-C25-F4 (ex AE20) die op de noppenplaat wordt gestort, bedraagt slechts 8-25 mm boven de noppen en verwarmingsbuizen. Dit betekent dat tussen de noppen de dekvloer ten minste 32 mm dik is.

De krimpverschijnselen die zich tijdens het uitharden van de dekvloer voordoen, worden via microscopische kleine haarscheurtjes in het raster van de noppen afgebouwd, zodat er geen drukspanning, veroorzaakt door de krimpvorming, kunnen optreden. Dat betekent dat de dekvloer niet langer moet worden verdeeld in door voegen gescheiden velden. Opgaande constructie-elementen worden met randstroken losgekoppeld, voegen in de constructie worden overgenomen.

Zodra de BEKOTEC-vloer beloopbaar is, wordt de onkoppelingsmat Schlüter®-DITRA erop gelijmd. Daarop kunnen dat rechtstreeks volgens het dunbedprocédé keramische tegels of natuursteen worden gelegd. In de bekledingslaag boven Schlüter®-DITRA worden met Schlüter®-DILEX zoals gebuikelijk op de voorgeschreven afstanden bewegingsvoegen aangebracht. Omdat er maar een relatief kleine dekvloermassa moet worden opgemwarmd of afgekoeld, reageert de vloerverwarming sneller en kan met lage aanvoertemperaturen worden gewerkt.

Voor de snelle en precieze regeling van de verwarmde BEKOTEC-THERM-vloer staan de op het systeem afgestemde elektronische Schlüter-sturingcomponenten in, die ook verkrijgbaar zijn als een radiogestuurde versie. De modulaire opbouw van de volledige Schlüter-regeltechniek garandeert een eenvoudige installatie en bediening.

Een verwarmde vloerconstructie met aan verschillende voorwaareden voldoen

* thermische en akoestische isolatie

* opname en verdeling van de functionele belastingen

* afdichting in vochtige ruimten

* gebruiksoppervlak en decoratieve functie

* "groot verwarmingselement"

Naast keramische en natuursteenbekledingen kunnen ook andere materialen, zoals parket, laminaat en tapijt worden gebruikt. Daarbij dienen de respectieve plaatsingsvoorschriften te worden nageleefd.

Dankzij Schlüter®-BEKOTEC-THERM zijn de verschillende eisen die aan een verwarmde vloer worden gesteld, in één systeem verenigd, zodat een eenvoudige en doeltreffende werk omvattende coördinatie en uitvoering mogelijk is.

Meer info bij b.roosen@rosco.be 

SCHLÜTER®-BEKOTEC THERM- Systeemcomponenten SCHLÜTER®-BEKOTEC THERM- Systeemcomponenten

- INBOUWELEMENTEN DEKVLOER

- SANITAIRE ONDERDELEN

- REGELTECHNIEKEN

Lees meer... 

SCHLÜTER®-BEKOTEC THERM- Systeemopbouw SCHLÜTER®-BEKOTEC THERM- Systeemopbouw

De opbouw van de klimaatregelende SCHLÜTER®-BEKOTEC THERM tegelvloer met de bijhorende systeemcomponenten. Elk component van het systeem kreeg een cijfer en/of letter mee, zodat u het kunt identificeren.

Lees meer...
Meer info bij b.roosen@rosco.be

 

SCHLÜTER®-BEKOTEC THERM- Voordelen bij de planning SCHLÜTER®-BEKOTEC THERM- Voordelen bij de planning

* Het klimaatregelende tegelvloersysteem Schlüter®-BEKOTEC-THERM is een rationeel, efficiënt en gemakkelijk te coördineren totaalpakket met een beperkte opbouwhoogte en een korte verwerkingstijd voor nieuwbouw en verbouwingstoepassingen. Het leent zich voor zowel woningen als industriële gebouwen, zoals kantoorruimten, verkoopruimten, showrooms, enz.

* Met Schlüter®-BEKOTEC THERM als vloerverwarmingssysteem kan doorgaans worden afgezien van andere storende verwarmingselementen. Dat biedt een grotere vrijheid bij de binnenhuisinrichting.

* Naast keramische en natuursteenbekledingen kunnen ook andere materialen, zoals parket, laminaat en tapijt worden gebruikt, zodat er zich verschillende ontwerpmogelijkheden aanbieden.

Opmerking:
Bij andere bekledingsmaterialen dan tegels en natuursteen dient rekening te worden gehouden met de bekledingsspecifieke voorschriften, zoals de restvochtigheid en de uithardingstijd.

 

SCHLÜTER®-BEKOTEC THERM - constructieve voordelen

Lees meer...

SCHLÜTER®-BEKOTEC THERM - verwarmingstechnische voordelen

Lees meer...